Stjärnskott

Röster om bokenStjarnskott

”Anna Lena Stålnacke beskriver Fridas maniska idoldyrkan väldigt bra. Jag tror att många unga flickor kan känna igen sig i drömmar, längtan och ensamheten som kan finnas i ett tonårshjärta.”
– Sanna Juhlin, Barnboksprat

”Boken är i princip omöjlig att sluta läsa i och jag läste den på en enda kväll. Trots att den inte är särskilt lång innehåller den väldigt mycket tankar och känslor och berättelsen blir aldrig tråkig. Jag har faktiskt inte läst någon liknande bok förut. . . Författaren har också skrivit väldigt bra om musikens baksida, att allting inte blir hur bra som helst bara för att man blir känd.”
– Bokbloggaren Mittimellan

”Boken riktar sig främst till yngre tonåringar, men jag tror att även många vuxna kan känna igen sig och roas av läsningen. . . Frida i boken låter sig inte stoppas, hon rymmer hemifrån och följer Leons turné genom landet. En incident för henne sedan rakt i armarna på sin idol och hon får uppleva baksidorna av den kommersiella musikindustrin. Leon har blivit en produkt, styrd och påpassad. Han har tappat bort sig själv och blivit någon han verkligen inte vill vara.”
– Solveig Nordmark, NSD